Masaüstünü Göster Düğmesini Oluşturma

| |

Görev çubugu üzerinde bulunan Hizli Başlatma çubugu içerisindeki uygulamaları, simgelerine bir kere tiklayarak çalistirabilirsiniz. Hizli Baslatma çubugunun düzenlenmesi çok kolay oldugu için içerisindeki simgeler rahatlikla silinebilir. Burada bulunan Masaüstünü Göster simgesi ile açik olan tüm uygulamalari simge durumuna küçülterek masaüstüne bakabilirsiniz. Eger Masaüstünü Göster simgesini Yanlışlıkla silerseniz, bu islemi geri almak oldukça zordur.

Normalde Hizli Baslatma çubugunda bulunan simgeler ilgili uygulamalara kisayollar içerirler. Masaüstünü Göster simgesi bir istisnadir. Bu simge çalismak için herhangi bir uygulama kisayoluna ihtiyaç duymaz.

Bu simgeyi Hizli Baslatma çubuguna tekrar eklemek için 'Not Defteri' gibi Windows altinda çalisan bir metin editörü kullanmalisiniz. Not Defteri uygulamasini Baslat/Programlar/Donatilar grubu içerisinde bulabilirsiniz. Bu metin editörünü kullanarak içerisinde '[Shell]' ve '[Taskbar]' basliklarini bulunduran bir metin dosyasi olusturun ve bu basliklarin altini asagidaki sekilde doldurun.

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe, 3
[Taskbar]
Command=Toggledesktop

Daha sonra Dosya/Farkli Kaydet komutunu çalistirin. Kaydetme yeri olarak Windows klasörünü (Normalde C sürücüsü üzerinde Windows adinda bulunur) ve daha sonra Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch alt klasörünü seçin. Dosyayi seçili klasör içerisine Show Desktop.scf adinda kaydedin. Bu islem sirasinda dosya türü olarak Tüm Dosyalar(*.*) seçeneginin isaretli olmasina dikkat edin.

Dosyayi kaydettikten hemen sonra Masaüstünü Göster simgesi Hizli Baslatma çubugu üzerinde ekrana gelmeli. Eger bir süre bekledikten sonra bu simge ekrana gelmiyorsa, masaüstündeki bos bir alana tiklayin ve masaüstünü güncellemek için F5 tusuna basin. Bu islem sonrasinda Masaüstünü Göster simgesi Hizli Baslatma çubugu üzerinde kesinlikle belirecektir.

Kaynak :Gürkan Çelik

Bu anlatım işime çok yaradığı için paylaşmak istedim.