Blogger için Pageear Hazırlama - Köşeden Açılan Reklam

| |

Daha önce Harun Güven'in (Hrn) blogunda yayınladığı pageearı kullanıyordum. Efekt olarak göze çok hoş gelen bu eklenti sayesinde blogunuzun sağ üst köşesinin sayfa yaprağı gibi açılmasını sağlıyoruz, Pageear'dan eklenti diye bahsettim ama aslında blogumuzda ufak bir javascript kodu entegre ediyoruz. Şimdi gelelim bu yazıyı neden kaleme aldığıma.. Hrn blogunda anlattıklarını sorunsuz yapmıştım. Hatta blogunda ve BloggerDestek sitesinde yazdığı yazılarda verdiği JavaScript Kodunu indirmede sorun yaşadığım içinde  .js kodunu bloguna entegre eden Taytanik'ten rica ettim oda sağolsun beni kırmadı ve js dosyasını gönderdi. Bende bloguma entegre ettim ve bir kaç gün öncesine kadarda sorunsuz kullanıyordum. Ne olduysa pageear açılmamaya başladı. Sorunun nereden kaynaklandığını araştırırken gördüm ki .js kodlarının içinde .swf dosyalarının yüklendiği sitede sorun var. Bende pagearı kendim düzenlemeye daha doğrusu bloggere entegre etmeye çalıştım. Bu çalışmamda Hrn'un yazısından öğrendiklerimin çok faydası oldu. 


Şimdi gelelim Blogger'de Pageear'ın (PagePeel) efektini nasıl vereceğimize öncelikle buradan bize gerekli düzenlemeleri yapacağımız dosyaları indirelim. Ardıdan klasörün içindeki pageear.js dosyasını herhangi bir metin editörü ile açalım tavsiyem Notepad ++ dır. Tabi siz istediğinizi kullanbilirsiniz. açtığınız pageear.js dosyasında var pagearSmallImg =  yazan satırdaki resim linki 100x100 px boyutlarında köşe açılmadan önceki resmimiz. var pagearBigImg = ise köşe açılınca görünecek olan 500x500 px boyutundaki büyük resmimiz. Ben sizler için şablon hazırladım ve bir sunucuya yükledim. Siz isteğinize göre düzenleyip pageear.js içindeki linkleri değiştirerek kendi resimlerinizin görünmesini sağlayabilirsiniz.
Köşe açıldığında gidilmesini istediğimiz linki değiştirmek için ise yine pageear.js dosyasında var jumpTo =  satırındaki bağlantı linkini değiştiriyoruz.
Artık pageear.js dosyamızı hazırladık. Şimdi yapmanız gereken pageear.js ve AC_OETags.js dosyalarını  googlepages gibi herhangi bir barındırma sitesine yüklemek. Googlepages'e alternatif olarak Weebly'i de kullanabilirsiniz.
Şimdi ise hazırladığımız pageear.js dosyalarını blogumuza kod ekleyerek çağırmalıyız. HTML  düzenleme  moduna geçerek şablonu genişlet diyoruz Tabi öncelikle temazını yedeğini almayı unutmayın. Ardından <title><data:blog.pageTitle/></title> kodunu ctrl+f ile aratarak hemen altına
<!--<script src="http://www.weebly.com/uploads/1/1/4/2/1142610/ac_oetags.js" type="text/javascript"></script>-->
<!--<script type="text/javascript" src="http://www.weebly.com/uploads/1/1/4/2/1142610/pageear.js"></script>-->

kodlarını yapıştın. 
En son olarak ise </div></div> <!-- fin de capa outer-wrapper --> kodunun hemen altına veya  </body> kodunun hemen üstüne
<script language='javascript' src='http://www.weebly.com/uploads/1/1/4/2/1142610/ac_oetags.js'/>
<script src='http://www.weebly.com/uploads/1/1/4/2/1142610/pageear.js' type='text/javascript'/>
<!-- PageEar function call -->
<script type='text/javascript'>
writeObjects();
</script>

kodunu yapıştırın. Artık işlemlerimiz bitti şablonu kaydetmeden önce önizleme yaparak doğru düzenlediğinize emin olun. 
Yazı sizlere biraz karışık gelebilir ama korkmayın hiçbir zorluğu yok. Yapamadığınız bir yer veya anlamadığınız bir yer olursa yorum yazarak veya iletişim formunu kullanarak sorununuzu / isteğinizi açıkça yazabilirsiniz.


Yazan : TeknoMobi Editörü


Not : Eğer bu yazıyı kendi sitenizde veya blogunuzda yayınlamak isterseniz yazınızın altında  kaynak olarak TeknoMobi  ve sayfanın tam linkini vermelisiniz.