Ferrari Formula Yarışlarından Ayrılırsa

| |

Formula 1 yarışlarının her zaman en favori takımı Ferrari 2010 yılında değiştirilmesi düşünülen motor standardizasyonuna beklenmedik bir şekilde tepki gösterdi. Değiştirilmesi düşünülen standartlar karşısında Formula 1 yarışlarından çekilmeyi bile düşünebileceklerini dile getirdiler.

Çoğu Formula 1 izleyicisi için Ferrari'nin Formula yarışlarında boy göstermemesi demek Formula 1 'in artık önemini yitirmesi olarak değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Neden derseniz çoğu kişi için Formula 1 = Ferrari demek... Nasıl ki bir bebeğin elinden oyuncağını aldığınızda size sırtını çevirip küserse, Ferrari tutkunları da Formula yarışlarına küser.










Ferrari'nin yönetim kurulu yaptığı açıklamada , motor standardizasyonuna ilişkin yeni düzenlemelerin, ''Formula 1'in rekabet ve teknolojik gelişmeye dayalı varoluş nedenini ortadan kaldırıcı bir nitelik taşıdığı'' ileri sürüldü. Ayrıca uluslararası finans krizinin yaşandığı mevcut koşullarda, ''motorlar başta olmak üzere maliyetlerin azaltılması'' gerektiğine de dikkat çekildi.

En yeni teknolojilerin kullanıldığı yarışlarda bakalım sonuç ne olacak!..