Blogum 1 Ben 26 Yaşına Girmiş Bulunmaktayım!..

| |

Başlığa bakıldığı zaman benim doğum günümün bugün olduğu sanılabilir. İlk olarak belirtmeliyimki benim doğum günüm 7 Aralık.. Doğum günümde bu yazıyı hazırlamayı düşünüyordum ama Kurban Bayramı tatili için memlekete gidince yazıyı yazmam gecikti. Gerçi geçikmesi bir yönden de iyi oldu denilebilir. Bu gecikme sayesinde Blogumun birinci yılını doldurması dolayısıyla hazırlayacağım yazıyı aynı anda yazabildim.

Blogumu ilk açtığımdan bu yana çok fazla değişiklik yapmadım. Blogger altyapısını çözdükten sonra kendi temamı düzenledim. Blogumun temasını bir çok kişi beğendi. Sadece bir tane olumsuz yorum aldım. Gerçi pek olumsuz diyemem biraz hakaretvari bir yorumdu ama ben yinede iyi niyeti elden bırakmayarak olumsuz diyorum.


Bir yıl içinde blogumda yazılım incelemeleri, donanım incelemeleri, cep telefonu programları incelemeleri, ajax uygulamaları, Blogger tema düzenlemeleri, wordpress eklentilerinin blogger entegrasyonu üzerine yazılar hazırladım.

Son zamanlarda Blogger Geliştirme yazılarına ağırlık verdim. Blogger geliştirme yazılarımda kullanıcıların daha kolay anlayabilmeleri için en ince ayrıntılara bile dikkat etmeye çalıştım. Yazılarımda anlattığım uygulamaları video ders olarak nasıl yapıldığınıda elimden geldiğince paylaşmaya çalıştım.

Bu arada sadece kendi blogumda değil TeknoDergi ve Düşüngeç'te de yazıyorum. Ayrıca BlogcuForum sitesinde forum ortamında elimden geldiğince sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

Blogumda bu yazı ile beraber 100 adet yazı bulunmakta... 100 adet yazı biraz az gibi gözükse de yazılarımı hazırlamak kolay olmuyor. Çünkü çeşitli uygulamaları Blogger için uyarlarken bir sürü test yapmak zorunda kalıyorum. Bunların üstüne yazıyı en iyi şekilde anlaşılabilir kılmak için ince eleyip sık dokuyorum denilebilir. Tabi birde video ders hazırlama girince yazılarımın arasında ki süre biraz artıyor. Araya mim yazılarıda giriyor.

Evet benim bir yıllık Blog serüvenim bu şekilde... 2009 yılında da inşallah güzel konularda herkesin yararlanabileceği yazılar yazmak hedefindeyim.