TeknoMobi Tema v1 ile Karşınızdayım Blogger Tema

| |

Uzun zamandır Blogger için bir tema yapmayı düşünüyordum. Ve sonunda bu amacıma ulaştım. TeknoMobi Tema v1 adını verdiğim Blogger teması ile karşınızdayım. Karşınızdayım diyorum ama bu temayı tasarlarken bana grafiklerin hazırlanmasında özveri ile yardım eden Orçun Kılıç olduğundan karşınızdayız demek daha doğru olur sanırım.

Gelelim temamızın özelliklerine;
  • 2 Sütunlu
  • Css Nav Menü
  • Dinamik Tab Content
  • Dinamik Slide Menü
Tarayıcı Uyumluluğu;
  • Firefox 3
  • Chrome 1
  • Safari 3
  • Opera 9
  • İE 8 + İE 7 de %99 sorunsuz...

Temamızın genel özellikleri bu şekilde diyebilirim. Temamızın ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın!..

Temayı yükledikten sonra yapılacak gerekli düzenlemeler

Header bölümünü kendinize göre değiştirmek için 2zq8klk.png resmini temada aratın ve kendi header resminiz ile değiştirin.

Css Nav Menüdeki linkleri düzenlemek için tema kodlarında <a alt='blogcu forum' href='http://www.blogcuforum.net/portal.php' target='_blank' title='Blogcu Forum'><span>Blogcu Forum</span></a> yazan bölümde bulunan linkleri kendi isteğinize göre değiştirin.

Slide bölümünü düzenlemek için <!-- Painel 01 --> bölümü bularak gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Slide bölümünde kullanacağınız resimlerin boyutu 300x200 px dir.

Sponsor reklam kutuları bölümü 125x125 px boyutundadır. Burayı düzenlemek için tema kodlarında <div id='sidebar-wrapper'> bölümü bulup hemen altındaki bölümden gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Temada gözümden kaçan ufak tefek hatalar olabilir. Gördüğünüz hataları lütfen yorumlarınızda belirtin. Geri dönütleri ne kadar fazla alırsam TeknoMobi Temamın diğer versiyonlarında bu hataları gideririm.

Kodlama ile uğraşmak insanın çok fazla zamanını alıyor. Tabi resimlerin barındırılması ayrı bir dert diyebilirim. Daha önce hazırladığım çeşitli eklentilerde resimleri PhotoBucket hesabıma yükleyip kullanıcıların hizmetine sunuyordum. Javascript dosyalarınıda kendi barındırıcıma yüklüyordum. Tabi buda belli başlı sorunları beraberinde getiriyor. Hazırladığım temada bant genişliğine uğramaması için farklı bir resim barındırıcı kullandım.

Bundan bir hafta kadar önce PhotoBucket hesabım bant genişliği sınırını aştı. Dolayısıyla benim hazırladığım eklentileri kullananlar bir süre sorun yaşadı. Bu sorunu düzeltmek için hesabımı Pro olarak yükseltmem gerekiyordu. Tabi bunun içinde belli bir miktar para gerekti.

Bir arkadaşım Paypal'dan bana 12 dolar kadar bağışta bulundu. Kendisi yakın zamanda çok güzel bir alan adı ile site açacak... Site yayına başladığı zaman hemen tanıtımını yapacağım.

Arkadaşımın yaptığı bağış ile PhotoBucket hesabımı 3 ay süre ile Pro'ya çevirdim. Bu 3 ay bitiminde tekrar hesabımı Pro'ya yükseltmem için Paypal'dan bağışta bulunabilirsiniz.

Paypal'dan bağışta bulunmak için burayı tıklayabilir veya sidebarın altında bulunan Paypal bağış butonuna tıklayabilirsiniz...

TeknoMobi Tema v1 nasıl olduğunu bu iki blogda görebilirsiniz. Demo Sayfası , Şekillendirilmiş Hali

Temanın kodları ile beraber resimler ve javascript dosyalarınıda buradan indirebilirsiniz

Güncelleme 06 Temmuz 2009: Bu gün itibari ile temada bir kaç düzenlemeye gidilmiştir. Javascript dosyalarının barındığı host daha hızlı olan bir yere taşınmıştır. Yazı altında text olarak bulunan sosyal imleme siteleri bağlantıları ikonlar ile görselleştirilmiştir.Bir kaç seo optimizasyonu yapılmıştır. Sosyal imleme ikonları Dryicons Free Sosyal ikonlardan oluşmaktadır. http://dryicons.com/free-icons/preview/socialize-icons-set/