Wibiya Toolbar ile Jquery Çakişmasinin Çözümü

| |

Blog camiasının son gözdesi Wibiya Toolbar'ı bloguma daha önce kurmuştum. Fakat blogumda Wibiya toolbar kurulu olduğunda diğer eklentilerim çalışmaz hale geldi. Wibiya araç çubuğunu bloguma ilk kurduğum sıralar biraz yoğun olduğumdan hatanın nedenini ve çözümünü araştırmaya uğraşmaktansa bir süreliğine Wibiya araç çubuğunu kaldırdım.

Bugün Wibiya araç çubuğunu yeniden bloguma ekledim. Wibiya araç çubuğunu güncellemiş olmasına rağmen Jquery uygulamaları ile çakışma olayını düzeltememiş. Biraz araştırmalarım sonucu sorunu nasıl çözebileceğimi buldum. Wibiya Support bölümünde bir kişi çözüm hakkında bilgi vermiş.



wibiya toolbar, social toolbar


Eğer sizde benim gibi blogunuza Wibiya araç çubuğunu kurduğunuzda Jquery eklentileriniz çalışmıyorsa aşağıdaki anlatımı aynen uygulayın.

Wibiya sitesinden araç çubuğunuzu tasarladıktan sonra size verilen kod üzerinde ufak bir ekleme yapacağız.

Wibiya size aşağıdaki gibi bir kod verecek.

<script src="http://toolbar.wibiya.com/toolbarLoader.php?toolbarId=1234" type="text/javascript"></script>

Yukarıdaki koda aşağıdaki kırmızı ile belirtilen &nc=0&pl=1 eklemesini yapıyoruz.

<script src="http://toolbar.wibiya.com/toolbarLoader.php?toolbarId=1234&nc=0&pl=1" type="text/javascript"></script>

Wibiya araç çubuğu kodunun en son hali yukarıdaki gibi olacak.

Blogger kullanıcıları için : Şimdi bu kodu kopyalayıp şu adreste bulunan kod çevirici kutunun içine kopyalayın ve Convert Ad Code butonuna tıklayın. Oluşan kodu bloguza ister sayfa öğelerinden HTML/Javascript widgetı ekleyerek veya </body> kodunun hemen üstüne yerleştirebilirsiniz.

Anlattığım yöntem ile blogunuzda hem Wibiya araç çubuğu sorunsuz çalışacak, hem de Jquery uygulamaları sorunsuz çalışacak.

Not : Bu yazı Tevatur Aylık Düşünce Dergisi için özel olarak yazılmıştır. Tavatur Aylık Düşünce Dergisi'nin ilk sayısına buradan ulaşabilirsiniz. Tevatür Dergisi aylık yayımlanan düşünce dergisidir. Farklı düşüncede ki yazarların aynı sayfalarda, üslubunu bozmadan yazabileceğini göstermek için yayımlanan dergiyi Pdf, flash veya HTML formatlarında okuyabilirsiniz.