Efsane Ol Online Menajerlik Oyunu Geliyor!..

| |

Ülkemizde online oyun oynayan kişi sayısı bir hayli fazla diyebilirim. Online oynayan kitlenin geneline bakıldığında ise gençlerin ağırlıkta ve  öğrencilerin bu sayının büyük bir kısmını oluşturduğunu söyleyebiliriz. Online oyunlar içinde büyük payı dövüş tarzı oyunlar almış olsada futbol ve menajerlik oyunlarıda gençlerin vazgeçemedikleri bir online oyun türüdür.

efsane ol logo
Ben pek fazla RPG türü oyun oynamıyorum. Arada sırada Alien Arena veya Open Arena oyunlarını oynuyorum. Bir ara araba yarışı oyunlarına bayağı bir merak duyuyordum. Bir süre araba yarışı oyunları ile vakit geçirdim. Bu tutkum hala devam etmektedir. Menajerlik oyunlarını ise bilgisayar üzerinde pek oynamadım. Fakat cep telefonumda sürekli olarak oynuyorum. Cep telefonum Nokia 6600 için bir kaç tane menajerlik oyunu bulunmakta ve ben bunları severek oynamaktayım. Menajerlik oyunlarında genelde NewCastle United takımını çalıştırıyorum. Benim bu yazıda sizlere tanıtmak istediğim yeni bir menajerlik oyunu...



Efsane Ol tarayıcı tabanlı bir menajerlik oyunu olarak kullanıma sunulacak. Yapımcıların oyun hakkında ki tanımı ise şöyledir;
EfsaneOl! tarayıcı tabanlı bir futbol menajerlik oyunudur. 5 Farklı kademede oyuncular birbirleriyle yarışarak birinci kademeye kadar yükselmeye ve şampiyon olmaya çalışırlar.

Oyun matematiği tamamen kullanıcı yeteneğini ve futbol bilgisini öne çıkarmaya dönüktür. EfsaneOl!’da yalnızca en iyi olan kazanır.

Her kademede birinci olan oyuncular dev ödüllerle mükafatlandırılırlar.

EfsaneOl! Türkiye’de yapılan bir oyun prodüksiyonudur. Fakat altyapısı gereği farklı ülkelerde çalışmaya müsaittir.

Oyundan birkaç ekran görüntüsü;

efsane ol, menajerlik oyunuonline menajerlik oyunuonline oyun oyna, menajerlik, online menajerlik

Efsane Ol tarayıcı tabanlı menajerlik oyunu ile ilgili sizler için bazı özel bilgilere ulaştım. Oyunun geliştirici ekibinden daha doğrusu oyunun danışmanı ve süreç yönetimini düzenleyen Sinan Ata Efsane Ol ile ilgili çok özel bilgiler verdi. Kendisine bu bilgileri benimle ve blog okuyucularım ile paylaştığı için ayrıca teşekkür ederim.

Sinan Ata'dan aldığım bilgiler şu şekilde; Efsane Ol oyununun dağıtımı için Mynet, TRT ve Doğan Medya
gibi devler ile görüşmeler sürüyormuş. Bu üç kuruluşun da oyunun dağıtımcılığını istemesinden de anlaşılacağı üzere bizleri kaliteli ve keyifli bir menajerlik oyunu bekliyor.

Sinan Ata Efsane Ol oyununun demosunun hazırlandığını da belirtti. Buda beta testlerinin çok yakında başlayacağının işareti diyebiliriz. Zaten Efsane Ol blogundan oyun için beta testi başvurusu yapılabiliyor. Bende beta testi için başvurumu yaptım.

Efsane Ol büyük ihtimalle çoklu dil desteği ile oyuncuların karşısına çıkacak. İlk olarak Romanya, İspanya, Almanya, Brezilya ve Arjantin için yerelleştirileceğinin ipucunu aldım. Buda gösteriyor ki Efsane Ol menajerlik oyunu sadece ülkemiz sınırları içinde kalmayarak tüm dünyada oynanabilecek. Bu ülkemizin tanıtımı açısından çok sevindirici bir haber...

Efsane Ol ile ilgili son bir not; oyunun dağıtıcısı büyük ihtimalle bu hafta belli olabilir. Dağıtıcı belli olduktan sonra ise hemen beta testleri başlayacak... Efsane Ol tarayıcı tabanlı menajerlik oyunu çok iddaalı bir şekilde geliyor benden söylemesi...

Efsane Ol  futbol menajerlik oyunu ile ilgili gelişmeleri oyunun blog sayfasından takip edebilirsiniz.