Twitter için Cep Telefonu Uygulamaları

| |

Sosyal ağlar geliştikçe insanlar her yerden bağlanma ihtiyacı duyuyor. Cep telefonunuzdan Twitter ağına kolayca bağlanabileceğiniz birkaç uygulamayı tanıtayım sizlere... BU uygulamalar genelde en fazla kullanılanlardır.

Bu uygulamaların çoğunluğu Java destekli telefonlarda çalışıyor. Tabi her java destekli telefon aynı standartlarda değil... Tanıttığım uygulamaların telefonunuza uyumlu olup olmadığını uygulamanın ana sayfasına girerek öğrenebilirsiniz.



uTweetMe, Benim Nokia 6600 telefonumda kullandığım twitter java uygulamalarından bir tanesidir. Uygulama arayüz olarak çok güzel tasarlanmış. Gösterişten uzak fakat bir o kadar kullanışlı bir uygulama uTweetMe. Çoğu java destekli cep telefonunda çalışabilecek bir uygulamadır.



Twim, Arayüz olarak biraz cafcaflı bir uygulama olmuş. Twitgoo, TwitPic, TwitrPix, Twitvid, Mobypicture ve yFrog gibi harici twitter servislerinin apisini kullanıyor. Cep telefonunuzdan twitter ağınıza resim ve kısa videolar gönderebiliyorsunuz. Ben bu programı test ettim ve çok başarılı olduğunu gördüm.

Fring, Bir çok cep telefonunu destekleyen en geniş kapsamlı twitter istemcilerinden bir tanesi diyebilirim. Fring uygulaması ile Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, SIP, Twitter, Yahoo ve AIM ağlarına bağlanabiliyorsunuz. Çoğu telefonu desteklemesine rağmen Nokia 6600 desteklememesi beni şaşırttı doğrusu :( Eğer telefonunuzun modeli ana sayfada görünmüyor ise Fring uygulamasının web sayfasına cep telefonunuzun tarayıcısından giriş yapın. Bu şekilde indirmeye çalıştığınızda size java sürümünün olduğu bağlantıyı verebilir. Eğer java sürümünü desteklediğini gösterirse indirip kurabilirsiniz. Nokia 6600 ne yazık ki java sürümünü de desteklemiyor. IPhone teleonları içinde yakın zamanda kullanılmaya başlandı. Eğer IPhone sahibi iseniz bu programı Apple Store'den indirebilirsiniz.

Tweets60, Nokia Sybian s60 v3 sonrası için hazırlanmış bir twitter istemcisidir. Nokia 6600 s60v2 sürümü olduğundan bu programı test etme şansım olmadı.

TinyTwitter, Bu uygulama Windows Mobile işletim sistemi kullanan cep telefonları için tasarlanmış. Bunun yanında Java Midp 1.0 ve Midpp 2.0 içinde indirilebiliyor. Bu programıda test etmedim.

J1CK.Tweet, Bu uygulama özellikle geniş ekranlı ve Qwerty tuş takımı kullanan telefonlar için hazırlanmış. N95, Nokia 5800, Samsung F480 gibi telefonlarda kullanabiliyor.

MoTwit, Bu uygulama ise PalmOs işletim sistemli akıllı cep telefonlarında kullanılabilir.

Where, Bu uygulama Google Android, Palm, IPhone ve BlackBerry telefonlarında kullanılabilen yeni bir uygulamadır.

MobiTile, Symbian S60 3rd, 5th Editions, Symbian S40, Windows Mobile işletim sistemli telefonlarda kullanılabiliyor.Ayrıca Adobe Flash Lite 2.0 destekleyen cep telefonlarında da çalışabiliyor. Nokia 6600 da ben bu şekilde kullandım. Program arayüz ve kullanışlılık olarak güzel diyebilirim.

Bunların haricinde başka Twitter istemcilerde bulunmaktadır. Bu programların içinde Fring ön plana çıkıyor. eğer telefonunuz destekliyor ise birçok sosyal ağa tek uygulama ile bağlanmak hoşunuza gidecektir.