Bir Blog'da Olması Gereken 10 Özellik - Blogger

| |

Türkiye'de blog yazarları arasında en fazla tanınanlardan bir tanesi olan Sunipeyk iki gün önce çok güzel bir yazı hazırlamış. Yazının başlığı "Bir blog'da olması gereken 10 özellik". Bu yazıyı ilk olarak FriendFeed üzerinde gördüm ve hemen yazıyı okudum.

Sunipeyk wordpress blogları için hazırlamış bu yazıyı... FriendFeed'de bu yazı ile ilgili yapılan yorumlarda Blogger için de bu tür bir yazıya ihtiyaç duyulduğunu gördüm. Blogger ile ilgili belirli birdeneyim ve eklenti bilgisine sahip olmamdan yola çıkarak Sunipeyk'in hazırladığı yazının Blogger versiyonunu sizler ile paylaşmak istiyorum.



Bir blogger blogunda olması gereken 10 özellik;
  1. Yazının kaç kere okunduğunu gösteren eklenti
    Page View Counter Bir önceki yazımda bu özelliği bloggere nasıl ekleyebileceğinizi anlattım.
  2. Yorumlara abone olma
    Bu özelliği blogger bloglarına eklemek çok kolay, yeni sayfa öğesi ekle kısmında Abone ol widgetını ekleyebilirsiniz.
  3. Benzer yazılar eklentisi
    Bu eklentiyi blogger bloglarınızda bir kaç şekilde kullanabiliyorsunuz. Şuan en revaçta olan Resimli Benzer Yazılar eklentisidir. Bu eklentiyi blogunuza kolayca eklemek için LinkWithin'i kullanabilirsiniz.
  4. FriendFeed eklentisi
    Bu eklentinin genel amacı FriendFeed'e düşen yazılarınıza gelen yorumların blogunuzda yazının altında görünmesidir. Bu eklentiyi blogger blogunuza nasıl ekleyeceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.
  5. FeedBurner entegrasyonu
    Blogunuzun Rss akışışını daha iyi bir şekilde yapılandırmanızı sağlar. Blogger blogları için zorunlu olamsına gerek yok. Çünkü blogger atom özelliği sayesinde otomatik rss bağlantısı sağlıyor. Fakat daha iyi bir istatistik için FeedBurner tavsiye ederim.
  6. iPhone eklentisi
    Blogunuzu iPhone telefonlarında daha düzgün görünmesini sağlayan bir eklentidir. Blogger için ne yazık ki tam olarak bu eklentiyi çalıştırma şansı yok. Fakat çok Mobify.me kullanarak mobil telefonlarda blogunuzu optimize edebilirsiniz.
  7. İletişim formu
    Blogunuza iletişim formu eklemek için bir çok alternatif bulunmaktadır. Ben kendi blogumda Zoho kullanmaktayım. Siz isterseniz Jotform'u da kullanabilirsiniz.
  8. Çevrim içi ziyaretçi eklentisi
    O an blogunuzda kaç kişinin olduğunu gösteren bir eklentidir. Bu eklenti için en iyi seçim whos.amung.us olacaktır.
  9. Hakkında, iletişim, ve varsa reklam şartları için bilgi sayfası
    Bu sayfaları normal bir yazı gibi blogunuza ekleyip ana sayfa da bağlantı linklerini verebilirsiniz.
  10. Paylaş-Share eklentileri
    Blogger için bu eklentinin bir çok alternatifi bulunmaktadır. Benim burada yaptığım anlatım işinizi görecektir. Alternatif olarak daha sade bir eklenti istiyorsanız Add Toany'e göz atmanızı tavsiye ederim.

Blogger bloglarında olması gereken 10 adet özelliği Sunipeyk'in belirlediklerine paralel olarak bu şekilde hazırladım. Umarım beğenirsiniz.