Nokia 5800 Xpress Music Format Atma İşlemi Nasıl Yapılır?

| |

Nokia 5800 Xpress Music cep telefonunuza format atmak istediğinizde karşınıza iki seçenek çıkar. Bunlardan bir tanesi soft format yani yumuşak formatdır. Soft formatta yalnızca ayarlarınız ve sistem dosyalarınız ilk haline gelir. Telefonunuza soft format atmak için Menü - Ayarlar - Telefon - Telefon Yönetimi - Orij. tel. ayarları yolunu izleyerek gerçekleştirebilirsiniz.

Bazen soft format yeterli gelmiyor. Benim gibi teefonunuza bir çok program yüklüyorsanız. Bir süre sonra telefonunuz ağırlaşabilir veya C sürücüsü dolabilir. Bazı uygulamaları kaldırsanız bile C sürücüsünde kalıntıları belirli bir yer kaplar ve telefonun hızını düşürür. Dün telefonuma soft format attım. Ama bu format sonrası memnun kalmadım. Telefonun yazılımını tekrar atmayı düşündüm. Bundan vazgeçtim çünkü yazılımsal olarak herhangi bir sorun yoktu. Zaten en güncel yazılımı kullanıyorum ve sorunsuz bir şekilde yazılımı güncellemiştim. Benim sorunum yüklediğim programların bazılarını sistem kalasörüne kurmamdı. Bunları kaldırmış olmama rağmen bazı dosyaları silinmemişti. Bu dosyaları Xplore veya YBrowser ile tek tek temizleyemeyeceğimi anlayınca en temiz olan hard format atmak dedim ve işe başladım.



Nokia 5800 Xpress Music cep telefonuna hard format atmak çok basit diyebilirim. Tek yapmanız gereken aşağıda verdiğim tuşlara aynı anda basmak.

Yeşil Tuş + Kırmızı Tuş + Kamere Tuşu + Açma Kapama Tuşu

Yukarıda verdiğim tuşlara basıı tutarak telefonumuzu açtığımızda eğer pin kodu isterse kendi pin kodumuzu giriyoruz. Telefonumuzda pin kodu kullanmıyorsak ve yinede şifre istiyorsa 12345 şifresini girebiliriz.



Hard Formatta dikkat etmeniz gereken en önemli nokta telefonunuzun şarjının tam olmasıdır. Ayrıca hard format riskli bir iştir. Yani hard format atarken telefonunuzu garanti kapsamı dışına alabilirsiniz. Hard format attıktan sonra telefonumun C sürücüsünde yaklaşık 70 mb'lık bir boş alan oluştu. Bu sayede telefonumda rahat bir nefes almış oldu.