Blogger Şablon Tasarımcısı - Blogger Template Designer

| |

Blogger kullanıcıları için Google yeniliklere devam ediyor. Bir süredir draft blogger üzerinden test edilen Blogger Şablon Tasarımcısı artık tüm kullanıcılar için aktfi hale geldi.

Bu değişiklik bloggerin üçüncü kod değişikliği oldu sanırım. Şuan için yeni kodlama sistemini anlatmaya başlayıp kafalarınızı karıştırmak istemiyorum. İleriki yazılarımda yeni kod yapısı ile ilgili bir çok yazımı okuyabilirsiniz.

Şimdilik mevcut blogger kod yapısı ile tema hazırlamaya/çevirmeye devam edeceğim. Ama kısa bir süre sonra yeni kod yapısı ile tema hazırlamaya/çevirmeye devam edeceğim.



İşlerimin yoğunluğu nedeniyle her ne kadar hem bloguma yazı yazmakta geri kalsam da elimden geldiğince tema çevirisi yapmaya çalışacağım. Bildiğiniz üzere ülkemizde Blogger tema çevirisi yapan çok fazla kişi yok... Gerçi benim çevirdiğim temaları yabancı arşivlerde görüp beğenen Türk arkadaşlar zahmet edip author bölümüne bakmıyor. Baksalar ve verilen linke tıklasalar Türk olduğumuzu görecekler. Neyse bu konuya fazla değinmeyeyim. :))

Konuyu bağlayacak olursak; Blogger Template Designer yani Blogger Şablon Tasarımcısı acemi kullanıcılar için çok kullanışlı olacaktır. Ama biraz daha profesyonel tasarım isteyenlere yetmeyecektir. Biraz sabrederseniz yeni kod yapısına uygun bir çok tema çevrisi yaparız. :)