Nokia 5800 Xpress Music V 51.0.006 Güncellemesi

| |

Nokia 5800 Xpress Music cep telefonu kullandığımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim. tlefonumdan oldukça memnunum. Nokia 5800 XM cep telefonunda oldukça fazla sayıda sattı. Bu telefonun popülerliği gerçekten çok fazla...

Nokia 5800 XM için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyi ilk yayınladığında bütün telefonlar v 51.0.006 güncellemesini hemen alamadı. Nokia telefonlarına bölgesel kodlar ekliyor. Product kod diye bir uygulama var. Telefonunuzun product koduna göre farklı zamanlarda güncellemeler yayınlanabiliyor. Daha önceki güncellemeler Türkiye'ye disbiritör ile giren telefonlara çok geç gelmişti. Fakat bu güncelleme neredeyse tüm ülkeler ile aynı anda Türkiye lokasyonlu telefonlarda da yayınlandı.



Bu güncellemede yazılımsal bir kaç düzenleme daha doğrusu iyileştirme yapılmış. Bu iyileştirmeleri görsel olarak anlamamız ek mümkün değil. Ama Nokia radyo uygulamasında ki sorunu bir türlü çözemedi. Çoğu Nokia 5800 Xpress Music cep telefonu kullanıcısı radyolarının RDS özelliğinin çalışmadığını belirtiyor. Benim telefonumda bu sorun yok. Ama forum sitelerinde bir çok kişi bu sorundan bahsediyor. Nokia 5800 XM için bu ra güncelleme aslında pek beklenmiyordu. Asıl beklenen güncelleme v60 seri numaralı güncelleme olacak diye bekleniyordu. Bunun tarihininde Eylül sonu Ekim ayı başları gibi tahmin ediliyordu. Nokia büyük ihtimalle kasım ayı gibi v60 güncellemesini yayınlar. Radyoda bulunan RDS sorununu büyük ihtimalle bu güncelleme ile giderirler.

Nokia 5800 Xpress Music cep telefonu olup ta sormak istediğiniz veya danışmak istediğiniz bir konu olursa bu yazının altına yorum yazarak belirtebilirsiniz. Her türlü sorunuza elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.