Pardus 2011 Jdownloader Kurulumu Nasıl Yapılır

| |

Pardus 2011 yükleyenler paket deposuna bakınca hayal kırıklığına uğradı. Neden derseniz paket deposunda Jdownloader, Google Earth ve Atunes gibi uygulamalar ne yazık ki bulunmuyordu. Tabi bu şimdilik bu şekilde ileriki gpaket deposu güncellemelerin de büyük ihtimalle depoya eklenecek.

Jdownloader, Google Earth ve Atunes yazılımları platform bağımsız olduğu için linux dağıtımlarına rahatlıkla yüklenebiliyor. Rahatlıkla diyorum ama terminal kullanarak kurulabiliyor. İnternette bir çok sitede hazır komutları bulabilirsiniz. Ben Jdownloader'i kendi sitesinden indirdim ve konsoldan komut ile kurdum. Herhangi bir sorunda yaşamadım/yaşamıyorum.

Jdownloader'i kosoldan komut ile kurmak ile uğraşmamanız için sizlere Pardus Almanya deposundan basit bir şekilde nasıl kurabileceğinizi anlacatağım.



1. Öncelikle Pardus 2011 Paket Yöneticisini açarak sağ üst köşede bulunan Ayarlar bölümünden Pardus Paket Yöneticisini Yapılandır'a tıklıyoruz.

2. Karşımıza gelen ekranda Depolar sekmesine geçiyoruz.

3. Depolar bölümüne geldiğimizde sol alt köşede bulunan Yeni Depo Ekle bölümüne tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekrana depo ismi olarak "Pardus Almanya Deposu" veya sizin belirleyeceğiniz bir ismi girebilirsiniz. Ardından Depo Adresi bölümüne aşağıda verdiğim bağlantıyı kopyalayıp yapıştırın.

32 Bit http://pakete.pardususer.de/pardus-2011/i686/pisi-index.xml.xz

64 Bit http://pakete.pardususer.de/pardus-2011/x86_64/pisi-index.xml.xz

Pardus 2011 Depo Ayarları


4. Yukarıda 32 bit ve 64 bit için iki ayrı adres verdim. Sistem özelliklerinizi kontrol ederek uyumlu bağlantıyı ekleyin.

5. Ekleme işlemini yaptığınızda Tamam diyerek işlemi bitirebilirsiniz. Bu işlem sonunda sizden root (yönetici) olmanızı isteyebilir. Root şifrenizi girerek işleminizi tamamlayın.

Yukarıda anlattığım işlemleri sorunsuz tamamladıktan sonra paket yöneticisinde güncellemeleri kontrol ediniz. Artık Jdownloader'i paket yöneticiside aratarak veya Ağ programları altında bularak yükleyebilirsiniz.

Program paket olarak yüklenirken en sonsürümü otomatik olarak yüklüyor. Güncellemeleri almaktada herhangi bir sıkıntı yok. Almanya deposundan indirdik diye programın dili Almanca olurmu diye merak etmeyin. Kurulum aşaması bitip programı başlattığınızda sizden kullanmak istediğiniz dili seçmenizi istiyor.

Artık Jdownloader'i Pardus 2011 altında rahatlıkla kullanabilirsiniz.