Samsung NF-110 A02 TR Netbook İncelemesi

| |

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir ürün inceleme yazısı yazmamıştım. Sizlere yeni aldığım Samsung NF 110 A02 TR marka ve model Netbook'um ile ilgili izlenimlerimi aktarmak istedim.

Yaklaşık bir yıldır Netbook piyasasını takip ediyordum. En uygun ürünü en uygun fiyata alabilmek için uzun zaman beklemede kaldım. Evimde masaüstü bilgisayarım olduğu için çok acele etmedim. Tabi birde çoğu netbook'u beğenmedim.


Samsung NF 110 A02 TR
İşim dolayısıyla Ankara'da eğitim seminerine gittiğimde ablam ile Forum Ankara'da bulunan Media Markt teknoloji mağazasına gezmeye gittiğimde ilk olarak Netbook reyonunu ziyaret ettim. Birçok alternatif bulunuyordu. Ama benim dikkatimi Samsung NF110 ve 210 serisi Netbook'lar çekti diyebilirim. Fiyat olarak çok uygun geldiğinden ve işim dolayısıyla pratik çalışma ortamı sunacağından bütçemi gözden geçirerek hemen bir tane aldım :) Benim aldığım model beyaz renkli olanıdır. Model numarası olarak A02 TR olarak geçiyor. A01 TR yazan siyah modelidir.

Samsung NF 110 A01 TR Modelinin teknik özellikleri ise şu şekilde;

İşlemci Tipi : Intel Atom
İşlemci : Atom N455 1.66 GHz
İşlemci Hızı : 1.66 Ghz
İşlemci Cache : 512 Kb cache
İşlemci FSB : 667 Mhz
Klavye : TR/Q
Webcam : Var
Kart Okuyucu : Var
Pil : 6 Hücreli
Pil Ömrü (Saat) : 11 Saat
Ağırlık : 1,24 kg
Ekran Tipi : LED Ekran
Ekran Boyutu : 10.1"
Max Ekran Çözünürlüğü : 1024 x 600
Ekran Kartı : GMA 3150 IGP (On Cpu)
Ram Tipi : DDR3
Sistem Belleği: 2 GB
Sabit Disk Kapasitesi : 250GB 5400RPM 8MB
İşletim Sistemi : Windows 7 Starter 32Bit
Kablosuz İletişim : Wireless 802.11b/g/n
Bluetooth : Bluetooth 3.0 High Speed
HDMI : Yok
USB : 3
E-Sata : Yok
FireWire : Yok

Bu özelliklerden biraz bahsedeyim. Öncelikle işletim sistemi olarak Windows 7 Starter geliyor. Sistemi ilk açtığınızda kendiniz kuruyorsunuz. Hemen telaşlanmayın kurulum sizi grafiksel arayüz ile yönlendiriyor. Kurulum yaklaşık 25-30 dakika sürüyor. Buda Windows'un standart kurulum süresi diyebiliriz. Şarj süresi 11 saat olarak veriliyor ama tam olarak 11 saat gitmiyor kullanıma bağlı diyebiliriz. Benim 8 saatten fazla kullandığım oluyor. Bazende 5 saat civarı falan kullanıyorum. Bu bilgisayarda yaptığınız iş ve işlemlere göre değişiyor. Ama ortalama 6 saat gibi bir süre verebilirim. Netbook ram olarak 2 gb DDR3 kullanıyor ve bu gerçekten iyi bir performans sağlıyor. Ekran çözünürlüğü 1024x600 olarak veriliyor fakat isterseniz çözünürlüğü yükseltebiliyorsunuz. Tabi bunu yazılımsal olarak yapıyoruz. Şunu belirtmeliyim ki çok fazla işe yarıyor. Benim gibi tasarrım yapan biri için çok gerekli çözünürlük... Kablosunz ağ desteği N Draft desteklediğinden çok geniş bir kapsama alanını tarayabiliyor. Evimde N destekli bir modem bulunduğundan çok iyi bir kablosuz çekim deneyimi oluyor.

Teknik özellikler gerçekten çok iyi birazda tasarımdan bahsedelim. Tasarım keskin çizgiler yerine yuvarlak hatlar ön plana çıkartılmış. Buda göze çok hoş görünüyor ve ürünün albenisini artırıyor. Netbook'umu gören tüm arkadaşlarım tasarımına hayran oldu :)

Eğer yakında bir Netbook almayı düşünüyorsanız Samsung NF 110 ve NF 210 modellerini listenize ekleyn derim.

Burada unutmadan ben Windows 7 Starter yanına Pardus 2011'ide kurdum. Pardus 2011 testlerimde bitmek üzere yakında blogumda deneyimlerimi paylaşacağım.