Blogger Erişilememe Sorunun Çözümü 04 Nisan 2011

| |

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba...

Bloguma Dokunma Yanarsın!..
Digitürk nedeniyle Blogger altyapısında yayın yapan bloglara Türkiye'den erişim uzun bir süredir yasaklıydı. Digitürk bu yüzden oldukça tepki çekti. Özellikler davanın Diyarbakır Mahkemelerinde açılması bardağı taşıran en son damla oldu. Sosyal medya da Digitürk yerden yere vuruldu. Peki Digitürk'ün haklı olduğu taraf yok mu? Tab iki var fakat dava açarken bilişim yönünü iyice irdelemeleriler...

Digitürk avukatı biz salt olarak .blogspot.com için engelleme istemedik dedi. Fakat mahkemeye sunulan dava dilekçesi sosyal medyada ortaya dökülünce görüldü ki, Digitürk direkt olarak .blogspot.com adıyla ve belirli bloglar için engelleme talep etmiş. Digitürk bu davranışıyla çok büyük bir hata yaptı. Engelleme talebini sadece zararlı içerik olan blog adlarına yönelik açmalılar ve dilekçelerinde bunu açıkça belirtmeliler.



Benim görüşüm Digitürk'ün öncelikle kendi bünyesine sosyal medyayı iyi analiz edebilen internet teknolojilerini yakından takip eden danışmanlara ve avukatlara ihtiyacı var. Şuan görülüyor ki bilişim teknolojileri olarak yetersiz kalıyorlar.

Digitürk belki haklısın ama bir pire yüzünden yorganı yakarsan, bir gün gelir o aynı durum senin kurumunun başına da gelir. Ve o zaman unutma ki arkanda seni savunabilecek herhangi bir gönüllü grubu bulamayacaksın.

Neyse arkadaşlar, sizler için alan adı alarak Blogger altyapısında yayın yapan blogcu arkadaşlar için yeni dns adresini verelim. Ben bu adresi FriendFeed'de gördüm ve hemen DNS Zone ayarlarımdan yeni dns adresini A Kaydı olarak güncelledim.

Yeni DNS adresi aşağıdaki gibidir.

199.71.214.27

Alan adınızın aldığınız serviste veya dns zone kullandığınız serviste mevcut A Kaydınızı yukarıda verdiğim DNS adresi ile değiştirip güncelleyin. Eğer güncelleme sonrası hala blogunuza ulaşamıyorsanız, bilgisayarınızın dns bağlantısını değiştirerek bilgisayarınızı yedinden başlatın. (Google DNS 8.8.8.8 / 8.8.4.4 , Opne DNS 208.67.222.222 / 208.67.220.220)