LG G2 16/32 GB KitKat 4.4.2 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

| |

LG G2
Merhaba blog takipçileri, LG G2 ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmaya devam ediyorum.

LG G2 telefonu olanlar merakla Android Kit Kat 4.4.2 güncellemesinin gelmesini bekliyordu. LG Türkiye güncelleme tarihi olarak her ne kadar 20 Nisan 2014 tarihini verse de 17 Nisan itibari ile LG Türkiye çıkışlı G2 lere PC Suite yoluyla güncelleme verilmeye başlandı. Tabi kademe kademe verildiği için belki sizin telefonunuza güncelleme gelmemiş olabilir. 20 Nisan'a kadar tüm LG Türkiye çıkışlı G2'lere güncelleme verilmiş olacak. Şuan için 32 GB'lık G2'ler PC Suite yoluyla güncellemeyi alıyor. Telefon üzerinden güncelleme ise henüz dağıtılmaya başlanmadı. PC Suite yoluyla güncelleme ile telefon üzerinden güncelleme arasında sadece indirilen dosya boyutu olarak fark var. Bazı arkadaşlarımız PC Suite yoluyla güncelledikten sonra 20 Nisan'da tekrar mı güncelleyeceğiz diye soruyor. Fakat tekrar güncelleme olmayacak tabi 4.4.3 güncellemesi verilmez ise :)


Güncelleme yapmanız için ilk yapmanız gereken LG Destek sayfasından PC Suite yazılımını indirip bilgisayarınıza kurmanız. LG PC Suite uygulamanızı bilgisayarınıza kurup çalıştırdıktan sonra sizden LG PC Suite uygulamanızı güncellemenizi isteyecektir. Bu aşamaya kadar telefonunuzu bilgisayara bağlamayın. LG PC Suite uygulamasını güncelledikten sonra uygulamayı yeniden başlatın. 

Artık telefonumuzu bilgisayara bağlayabiliriz. G2'yi bilgisayara bağlarken dikkat etmemiz gereken USB seçeneklerinden LG Yazılımı yoluyla bağla seçeneğinin seçili olması gerekiyor. Telefonunuzu bu şekilde bağladığınızda LG Pc Suite uygulaması otomatik olarak telefonunuzu tanıyacaktır. Eğer telefonunuz bağlanmaz ise uygulamanın sol üst köşesinde bağlan butonuna tıklayınız. Telefonunuz bağlandıktan sonra ise uygulamanın sağ alt kısmında sürüm kontrol seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu aşamada kesinlikle telefonunuzun usb bağlantısını bilgisayardan çıkartmayınız. Güncelleme kontrolü sonucunda size telefonunuz için yeni yükeltme olduğunun teknik bilgisi verilecektir. Artık telefonunuzu güncelleyebilirsiniz. Çıkan seçeneğe evet dediğinizde ilk olarak yedekleme isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Burada tercih sizindir. Ben yedeklememi yapıp ardından güncelleme işlemini başlattım. uygulama yaklaşık 1.60 GB'lık bir veriyi öncelikle bilgisayara indirecek ardından telefonunuza yükseltmeyi yükleyecektir. Telefonunuz bu işlemler sırasında bir kaç kere kapanıp açılacaktır.

LG G2 Kit Kat ile ilgili yazılarım devam edecektir. LG G2 ile ilgili merak ettiğiniz her türlü konuyu veya anlatımını yapmamı istediğiniz konuyu yorum olarak paylaşabilirsiniz. LG G2 ile KitKat'lı günler :)