Yine Bir Türk Telekom Çözümsüzlüğü Bölüm 1

| |

Daha önce Türk Telekom ile yaşadığım sorunu detaylı olarak yazmıştım. Özet geçecek olursam Telekomun kendi personeli tanıdığı bir müteahhitin elemanına bize gelen kabloyu ortadan keserek kaçak hat çekmişti. Kablo zamanla aşındığından bize gelen hat kullanılamaz hale gelmişti. O zamanın Telekom müdürü ile bir iki konuşma sonrası ciddi tartışmamız olmuştu. 3 ayda çözlümeyen sorunu o dönem TTNET CEO'su olan Tahsin YILMAZ Bey ile çözmüştük.

Şimdi yeni bir olay yaşıyoruz Telekom ile... Bu sefer kendi hattım değil 70 yaşındaki teyzemin telefon hattı ile ilgili...


Teyzemin telefon hattı yaklaşık 6-7 aydır çalışmıyor. Nedeni çok basit telekom direğinde ki kutunun değişmesi gerekiyor. Bunu telekomun kendi elemanları söylüyor. Ama arıza şikayeti için aradığımızda bölgede genel bir arıza olduğu ve ne zaman giderileceği ile ilgili bir şey söyleyemeyeceklerini söylüyorlar. Genel arıza terimi telekomun elemanlarının bulduğu tepe yönetime ve sistemlerine karşı kandırma politikasıdır. Paralı değilseniz ve şehir merkezinden biraz uzakta iseniz çalışanların umurlarında olmaz.

Teyzemin evinde sadece ev telefonu var. Cep telefonu kullanamıyor. Telekom ile sürekli görüşülmesine rağmen çözüm bulunamıyor Altı üstü direkteki bir kutu değişecek. Toplasan 1 saatlik iş ama çalışanlar zengin müteahhitlerin işlerini yapmaktan normal vatandaşın işini yapmıyor ki...

10 Haziran tarihinde telekom müşteri hizmetlerini aradım ve durumu bildirdim. Ne iştir ki konuştuğum temsilci kayıt bile açmamış. Bunu daha sonraki görüşmem de öğrendim. Cumartesi gününden bu yana 3-4 tane mişteri temsilcisi 2-3 tane de müşteri hizmetleri takım lideri ile görüşmem oldu. Hepsinde aynı terane yukarıda bahsettiğim gibi efendim bize iletilen genel bir kablo arızası olduğu ve herhangi bir tarih veremeyeceklerini belirttiler falan filan.

Ardından size tekrar geri dönüş yapacağız falan filan. Tüm görüşmeleri kayıt altına aldım. Medyaya servis etmek için toparlıyorum.

Telekomda bakalım kim bu işe dur diyecek, hangi yetkili sözünü geçirebilecek.

Daha önceki sorun CEO'nun direkt talimatı ile 2 saat içinde özülmüştü. Bakalım bu sefer nasıl olacak. Yazı dizisi uzayıp gidecek mi? Yoksa bitecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Evet arkadaşlar bu yazıyı yazdıktan ve sosyal medyada paylaştıktan iki gün sonra sorun çözüldü. Ve yine CEO sayesinde çözüldü.