En İyi Wordpress Lightbox Eklentileri

| |

Lightbox giderek daha fazla site tarafından tercih edilen bir özellik oldu. Özellikle son iki yıldır wordpress sitelerinde trend haline geldi. Öncelikle sitenizdeki resimleri ve diğer tüm medya dosyalarını lightbox içinde açabilirsiniz. Wordpress sitelerinde lightbox özelliğini kullanmak için eklenti kullanmanız gerekiyor. Piyasada birçok eklenti bulunmakta ama belli başlı ve en kullanılanları listeledim.


2017 Yılında En Çok Tercih Edilen Lightbox Eklentileri



Bu eklenti çok özellik barındırıyor. Lighbox özelliğinin yanı sıra slayt özelliğide var. Çeşitli temaları kullanmanıza izin veriyor. Bu sayede istediğiniz temayı kullanabiliyorsunuz. Otomatik olarak resim boyutlandırma yapıyor. Sitenin herhangi bir alanına yerleştirebilmeniz için kısa kodlar veriyor.

2. RESPONSIVE LIGHTBOX BY DFACTORY
Bu eklentide wordpress kullanıcıları tarafından çok tercih ediliyor. Mobil cihazlarda da sorunsuz olarak çalışıyor. Çok fazla özelliği bulunmaktadır. Ayrıca Jetpack eklentisi ile de uyumlu çalışmaktadır.

3. SIMPLE LIGHTBOX



Bu eklenti ise diğer iki eklentiye göre daha basit yapıda ama buda daha az yer kaplamasına yarıyor. Çok fazla özellik olmasın ama lightbox efekti olsun derseniz işinizi görecektir.

4. FOOBOX


Bu eklenti modern bir arayüze sahiptir. En büyük özelliği sosyal paylaşım özelliğinin olması diyebilirim. Zaten eklentiyi öne çıkaran da bu özelliğidir.

5. EASY FANCYBOX


FancyBox eklentisi en fazla kullanılan eklentilerden bir tanesidir. Ayarları çok basit ve sistemi çok az yormasından dolayı tercih sebebidir. Fakat tek bir dezavantajı var oda hacker saldırılarında en fazla hedef olan eklentilerden bir tanesidir. Bunun nedeni de çok fazla tercih edilmesi diyebiliriz.

Wordpress sitelerinizde kulanmanız için daha birçok eklenti var. Ben sizlere son zamanlarda en fazla tercih edilenleri sıraladım. Tek tek tüm özellikleri yazmamıza gerek yok diye düşündüğümden özet olarak sizler ile paylaştım. Uzun zamandır blogum ile ilgilenemiyordum. Yeni projelerimizi rayına oturttukça bloguma yazı yazmaya devam edeceğim.