Vodafone Müşteri Hizmetlerinin Beceriksizliği ve Kabalığı

| |

Evet arkadaşlar bu sefer de vodafone ile ilgili 2 aydır yaşadığım bir sıkıntıyı sizlere anlatacağım. 


Geçen ay mail adresime vodafone dan bir fatura geldi. Kontrol ettiğimde faturanın sahibi ile isim benzerliğimiz var. Büyük ihtimalle mail adresini verirken yanlış yazdı ve kayıt eden kişi yanlış işledi. Buraya kadar durumu normal karşılıyorum. Olabilir dalgınlıktan yanlış yapılabilir. Geçen ay fatura mailime geldiğinde vodafone müşteri hizmetlerini aradım. Mail adresime başka bir vatandaşın faturası geliyor dedim. Beni yaklaşık 10-15 dakika telefonda beklettiler vatandaşa ulaşmaya çalışıyorlar sanırım bu süre zarfında teyit almak için... Neyse beklemenin sonrasında sonuç sıfır. Hiçbir gelişme olmadı müşteri temsilcisi işlemi hat sahibinin talebi olmadan mail adresini kaldıramıyoruz dedi. Bende dedim bu mail adresi benim ve e-devlette bile benim üzerime kayıtlı diyerek belirttim. 


Ayrıca bir sisteme mail adresi kaydederken doğrulama kodu ile mail adresinin gerçek sahibi mi diye kod göndermeniz gerekmektedir diye kendilerine bildirdim. Tabi vodafone müşteri hizmetlerinde çalışan kişilerin bu konularda hiçbir bilgisi ve kapasitesi yok diyebilirim. Papağan gibi ezbere metin okuyorlar. Aynı olayı diğer operatörelerde yaşasanız inanın 2 dakika da çözersiniz. Ben kamu kurumunda çalıştığım için tüm operatörler ile çalışıyoruz. Yöneticileri ile sürekli irtibat halindeyiz. 

Konumuza dönecek olursak. Müşteri temsilcisinden konuyu çözemeyince takım liderine bağlanmak istedim ve onlar dedi ki takım liderine bağlayamıyoruz. Tabi yasal olarak bir üst yetkiliye bağlamak zorundalar bilginiz olsun. Ayrıca müşteri hizmetlerini hakaret tarzı kelimeler kullanmadığınız sürece telefonu kapatamaz ısrarlı olunuz. En son ısrarlarım sonucunda takım liderine ulaştım. Ulaştım ulaşmasına ama bir de ne olsun karşıma  buz gibi bir ses niye arıyorsunuz der gibi... Neyse takım liderine durumu anlattım ondan da sonuç alamadık ne yazık ki... Takım lideri biz ilgili şahısa ulaşıp gerekli bildirimi yapacağız bir daha ki ay mailinize fatura gelmez dedi. Pek inanmadım ama yinede tamam dedim ve telefonu kapattım. 

Bir ay sonra ne göreyim mail adresime yine aynı vatandaşın faturası gelmiş. Hani ulaşacaktınız vatandaşa kaldırtacaktınız mail adremi!... Tabi sinirlendim ve aradım müşteri hizmetlerini tekrardan... Müşteri hizmetlerinden Müge adlı bir bayan açtı telefonu kendisine durumu ve geçen ay yaşadıklarımı anlattım. Bana dediği akla hayale sığmaz bir şekilde vatandaşı arayın mail adresinizi kaldırmasını söyleyin diye akıl veriyor. Ehh be kardeşim adam terörist mi uyuşturucu satıcısımı mafyamı ben nerden bileyim ve neden ben muhatap olayım. Parayı kazanan sensin sistemi kullanan sensin... Ara müşterini dedik mail adresinizi yanlış vermişsiniz bu konuda şikayet var tekrar doğrularmısınız de veya mail adresine doğrulama bağlantısı gönder doğrulanmaz ise iptal et geç... Normalde yapmaları gereken bu iken beni vatandaşı aramam yönünde telkin ediyor müşteri temsilcisi...

Çevremdeki vodafon kullanana herkesin hattını başka operatöre taşıması yönünde telkinde bulunuyorum. Ayrıca kurumsal olarakta çalıştığım yerde vodafone ile kurumsal olarak çalışmamak için her zaman olumsuz görüş bildireceğim. Normal vatandaş olarak ufacık mail adresini değiştirtemiyorken kurumsal olarak çalışmak akla zarar olur...

vodafone ile maceramız daha ne kadar sürecek bakalım....