Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gereken Temel İlkeler

| |

Herkes web sitesinin Google, Yandex, Bing vb. gibi arama motorlarında üst sıralarda olmasını ister. Arama motorlarında üst sıralara gelmek için dikkat etmeniz gereken temel kurallar vardır. 

Web Sitesinin Hızlı Yüklenmesi Gerekir

Günümüzde akıllı telefonların, tabetlerin artması ile birlikte web sitelerinin önemi çok fazla arttı. İnsanlar web aramalarını artık çoğunlukla mobil üzerinden gerçekleştiriyor. Eğer siteniz yavaş açılıyor ise kullanıcı sitenizi açmaktan vazgeçer. Başka arayışlara yelken açar. Web sitenizi tasarlarken eklenti vb. dış etkenleri en aza indirmeniz gerekmektedir.


Mobil Uyumlu (Responsive) Tasarım

Mobil cihazlarda ve ekran çözünürlüğü düşük cihazlarda web sitenizin düzgün görünmesi için Responsive standartlarına uygun tasarımlar yapmalısınız veya yaptırmalısınız.


Sadelik

Web sitelerinde genellikle çok fazla bilgi bulundurmak isteriz. Ne kadar fazla bilgi o kadar fazla ziyaretçi diye düşünürüz. Ama işin aslı bu şekilde değil! Sitenize çok fazla bilgi girmeniz sitenizi önemli yapmaz. Önemli olan kullanıcıların sitenizde ne kadar zaman geçirdiği ve ne sıklıkla ziyaret ettiğidir. Bu kapsamda kullanıcıların sitenizde boğulmamaları için mümkün olduğunca sade ama işlevsel tasarımları seçmelisiniz.


Cross Browser (Tarayıcı Uyumluluğu)

Günümüzde web tarayıcı olarak bir çok alternatifimiz bulunmaktadır. Her tarayıcının çalışma mantığı bir birinden farklıdır. Tasarımlarınızı yaparken en fazla kullanılan tarayıcılar ile test ederek teslim etmeniz/teslim almanız gerekir. 


Site Boyutu

Web sitenizin yüklenme hızı, sitenizin boyutu ile doğrudan ilişkilidir. Sitenize yüklediğiniz görsel vb. dosyalarınızı optimize ederek yüklemeyi tercih etmelisiniz.