Hakkımda

| |

1982 Ordu doğumluyum. Lise 2’ye kadar Ordu’da ikamet ediyorduk. Lise 3 geçtiğim yıl ailem tayin istedi ve bmylece Bodrum macerası benim için başlamış oldu. Lise son sınıfı Bodrum’da okudum. Mezun olur olmaz ne yazık ki üniversiteyi kazanamadım. Mezun olduktan sonraki yıl ise Ankara’da bir yıl kalarak burada iyi bir dershaneye devam ettim. Çalışmalarım sonucunda Gazi Üniversitesi’ni kazandım. Kazandığım bölüm ise İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi (Fen ve Teknoloji) Öğretmenliği Programı oldu.

Üniversite yılları çoğu üniversiteli gibi keyifli geçti. Tabi mezuniyet yaklaştığı zaman bu keyif yerini meslek edinme kaygısına bıraktı. Benim üniversiteye kayıt yaptırdığım yıl Fen Bilgisi Öğretmenliği alanında mezun olanların kat kat fazlası ihtiyaç bulunuyordu. Tabi bir iki sene içinde eğitim tamamen siyasetin eline düşünce bize çok az kadro ayrılmaya başlandı. Böylelikle bizim branşta da birikmeler başladı. Artık bu birikme öyle bir hal aldı ki insanlar atanabileceğinden umudunu tamemen kesti. Bende henüz atanamayanlardan bir tanesiyim. Elimden geldiğince ümidimi kesmek istemiyorum ama atanabilmemiz gerekten çok zor diyebilirim. Neyse bu kadar eğitim bilgisi yeter birazda bilgisayar bilgilerimi paylaşayım...

Gel gelelim bilgisayar ile tanışmamın nasıl olduğuna... Bilgisayar ile ilk tanışmam ilkokulu bitirdiğim yılın yazında ikamet ettiğimiz yerde Halk Eğitim Müdürlüğü’nün açmış olduğu bilgisayar kursuydu. Bilgisayarda ilk tanıştığım oyun J harfi toplama ve Prince of Percia’nın 1.44” lük disket üzerinden oynanan ilk versiyonuydu. Biz kısaca kelle avlamaca oyunu diyorduk. Tabi kursta sadece oyun oynamadık. Bilgisayar ile ilk tanıştığım yıllarda windows henüz pencere sistemini kullanıma sunmamıştı. Bütün işlemleri dos üzerinden komutlar ile yapıyorduk. Bu komutlardan en fazla aklımda kalan dır ve dır/p komutları oldu. Görüldüğü üzere henüz çoğu kişi bilgisayarın ne olduğunu bilmezken ben bilgisayar ile haşır neşir olmuştum. Bu kadar erken bilgisayar ile tanışmama rağmen kendime ait bilgisayara ancak üniversiteyi bitirince sahip oldum. Şuan için kendimin modifiye ettiğim masaüstü bir bilgisayarım var. Performansı oldukça iyi diyebilirim. İşletim sistemi olarak hem Windows hemde Linux dağıtımlarını rahatlıkla kullanabilmekteyim.

Gelelim Bloglama işine nasıl başladığıma; kendime ait bir bilgisayarım olduktan sonra nette biraz daha fazla takılmaya başladım. İlk başlarda forum sitelerinde gezinirken ve forumlarda paylaşımda bulunurken, forumlar ihtiyacı karşılamamaya başladı. Yazdığım yazıların arada kaybolup gittiğini gördüm. Böylelikle kendi sayfamı oluşturmaya karar verdim. Araştırmalarım sonucu Wordpress ve Blogspot ile karşılaştım. Blogspot yani Blogger Google hesabı ile entegreli olduğundan onu kullanmaya başladım.

İlk başlarda Cep telefonu yazılımları üzerine yazmaya arada bilgisayar yazılımları ile ilgili bilgiler vermeye başladım. Bir süre sonra Blogger’in kod yapısınının çoğunu çözdükten sonra blogger üzerine yazılar yazmaya başladım. Bloggerin tema yapısını çözmek ise pek kolay olmadı. Burada devreye internetten tanıştığımız http://beardyman.blogspot.com/ blogunun sahibi Onur (Siz onu Gosu olarakta tanıyor olabilirsiniz) girdi. Kendisi blogger tema yapısını ülkemizde ilk çözenlerden ve blogger için tema çevirileri yapan kişilerden birisidir. NotepadChaos temasını Blogger altyapısına çeviren kişide Onur'dur. Blogger tema yapısını çözmemde Onur’un bana verdiği ufak tüyolar etkili oldu. Böylelikle blogger için tema çevirileri de yapmaya başladım....

Blogger için çevirdiğim temaları ilk başlarda www.teknomobi.net blogumda yayınlarken artık galeri tarzı özelleştirdiğim www.bloggergallery.com/ blogumda yayınlıyorum.

Unutmadan halen Bodrum-Turgutreis'te yaşıyoruz.