Blogger Atlama Aralığı Ekle -Standart Devamını Oku Özelliği

| |

Blogger'in 10 Yıl kutlamalarının devam ettiği şu günlerde Blogger kullancılarına yeni özellikler katmaya devam ediyor. Çoğu blogger kullanıcısının özellikle istediği yazılara devamını oku özelliği artık blogger tarafından standart olarak destekleniyor.

Daha önce Javascript kodları ile otomatik devamını oku özelliği kazandırabiliyorduk. Veya kendimiz yazıyı hazırlarken elle kendimiz devamını oku kodunu html olarak ekliyorduk. Artık bunlara gerek kalmadı diyebilirim.

Bu özelliği kullanabilmeniz için bloggere draft panelinden giriş yapmalısınız. Draft Blogger ile ilgili daha önce burada bilgi vermiştim.



Gelelim devamını oku özelliğini nasıl kullanacağınıza; dört paragraflık bir azı yazdığınızı ve bunun ana sayfada sadece ilk iki paragrafının görünmesini istiyorsunuz. Yapmanız gereken şu; yazı editöründe oluştur bölmesine geldiğinizde en sağ tarafta Atlama aralığı ekle butonunu göreceksiniz. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

blogger devamını oku,devamını oku blogger,blogger tips,blogger tricks


Ne demiştik ikinci paragraftan sonra devamını oku bölümünü ekleyecektik. Şimdi ikinci paragrafın hemen altına geliyoruz. Ardından üstte bahsettiğim "Atlama aralığı ekle" butonuna tıklıyoruz. İkinci paragrafın hemen altında karşıdan karşıya çekilmiş bir çizgi oluşacak. Yazının html bölümüne baktığınızda ikinci paragrafın hemen altında <!-- more --> satırının oluştuğunu göreceksiniz. Artık bu çizginin altında kalan bölüm ana sayfada görünmeyecek. Sadece ziyaretçi yazıya giriş yaptığında görülecek. Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi...

blogger devamını oku,devamını oku blogger,blogger tips,blogger tricks


Buraya kadar anlaşılmayan taraf kalmadı sanırım. Şimdi ise sizlere bu özelliği biraz daha nasıl özelleştirebileceğinizden bahsedeceğim.

Devamını oku yazısı yerine resim olarak devamını oku eklemek isteyenler aşağıda anlattığım şekilde bu isteklerini yerine getirebilirler.

1. İlk olarak tema kodlarında <data:post.jumpText/> kodunu aratın.
2. Bu kodu bulduktan sonra yerine <img alt='devamını oku' src='http://i30.tinypic.com/vex06q.jpg'/> kodunu yerleştirin.
3. http://i30.tinypic.com/vex06q.jpg resmi örnek olarak koyulmuştur. Buraya kendi devamını oku resim dosyanızın bağlantı linkini yerleştirin.

Şimdilik bu şekilde özelleştirebilirsiniz. Bir müddet sonra Css yöntemi ile daha gelişmiş bir düzenleme yaparız. :)

Bilgi için : Blogger Buzz