Bodrum'da Türk Telekom Çilesi-1

| |

Bu yazıyı yazmamın başlıca nedeni 19 Nisan 2012 tarihinden itibaren telefon ve internet hattımız ile ilgili yaşadığımız sıkıntı ve bu sıkıntının giderilememesidir.

18-19 Nisan 2012 tarihinde Bodrum Yarımadasında meydana gelen fırtına sonucunda bizim bulunduğumuz mahalledeki santralde bulunan kartlar yanmış. Ayrıca telefon kablolarıda aynı şekilde elektrik almasından dolayı zarar görmüş. Buraya kadar herşey normal... arızadır ne zaman nerede olacağını bilemezsiniz.

Hattımızın arızalı olmasından dolayı 18 Nisanda arıza kaydı verdik, ve başladık beklemeye... Çarşamba... Perşembe... Cuma... Cumartesi... Pazar... ne gelen var ne de giden... Tabi bu arada 444 0 375'teki splitter bağlantısını direk modeme bağladınız mı, modemi açıp kapattınız mı dan başka söz bilemeyen ve hemen arıza kaydı/şikayet kaydı açalım diyen müşteri hizmetlerindeki arkadaşlarla neredeyse kanka olduk... Sonuç mu sıfır+sıfır=sıfır. 
Pazar günü arkadaşımın işlettiği internet kafeye giderek twitter üzerinden @TTNETdestek 'e mesaj attım. Yaklaşık bir saat sonra bana ulaştılar ve durumu anlattım. Genel müdürlük olarak gerekli işlemleri yapacaklarını belirttiler ve en kısa sürede sorunu çözmeye çalışacaklarını söylediler...  Tabi Pazar günüde hiç bir gelişme olmadı. Yine internetsiz yine telefonsuz bir gün geçti...

Pazartesi günü 23 Nisan kutlamalarını bitirdikten sonra çocuklar için hazırladığımız eğlence parkurunu kontrol ederken telefonum çaldı. Numara tanıdıktı. Bodrum telekom müdürlüğünün bizim mahalleye bakan numarasıydı. Arayan arkadaş telefonum ile ilgili ne sıkıntı olduğunu sordu. Birinci şoku o anda yaşadım zaten... Onlarca arıza kaydı bırakılan bir hat ile ilgili sorumlu kişinin hiç bir bilgisi yok... Tabi ben durumu aynen anlattım kendisine... Perşembe günü hatlar üzerinde ölçüm yapıldığını hatların yandığını ve yenilenmesi gerektiğini söyledim. Aslında bana bu bilgiyi onun vermesi gerekirdi. Telekomda mühendis olarak çalışan sorumlu ben değilim O... Ben hat ile ilgili ölçümün perşembe günü yapıldığını söylediğimde bana ölçüm sonuçlarının kendisine ulaşmadığını belirtti. Evet çok uzak bir mesafe var taşeron firma ile telekom müdürlüğü arasında kabul ediyorum. 10 dakikalık bir mesafeden ölçüm sonuçlarını 4 günde ilgili kişiye ulaştıramamışlar... 

Neyse yazı dizisi olarak yayınlayacağım için burada kesmek istiyorum. Bu yazı bundan sonra yazacağım yazıların özeti niteliğindedir.

Ufak bir hatırlatma şuan bu yazıyı kendi internetimden değil komşunun interneti üzerinden yayınlıyorum.