MultiBox Blogger Entegrasyonu Ders 5

| |

MultiBox Blogger Entegrasyonu Ders 4'te Google videolarının MultiBox ile açılır pencerede nasıl gösterilebileceğiniş anlatmıştım. Bu yazımda ise Dailymotion Videolarının MultiBox ile nasıl açılır pencerede gösterileceğini anlatacağım.

Multibox uygulamasının Blogger'de nasıl çalıştığını görmek için hazırlamış olduğum Multibox Demo sayfasına göz atabilirsiniz..

Blogger blogunuzda google videolarını yukarıda verdiğim demo sayfasındaki gibi multibox ile açılır pencere şeklinde göstermek için aşağıdaki kodu yayınlayacağınız yazıda HTML'yi Düzenle kısmında uygun bir yere yapıştırın.

<a class="mb" href="http://www.dailymotion.com/swf/x3yqdo&amp;related=1&amp;canvas=medium" id="Dailymotion Video" rev="width:480 height:348 scrolling:no caption:`Shakira`" title="Shakira"> Dailymotion Video Oynatımı</a>
<div class="multiBoxDesc Dailymotion Video">
Ojos Asi</div>

Ardından hangi Dailymotion Videosunu göstermek istiyorsanız videonun linkinde /video/ ile ilk _ işaretinden önceki kısımı kopyalayıp (Aşağıdaki resimde kırmızı belirtilen yer)

 
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın!..

yukarıda verdiğim kodlarda swf/ ile & arasına yapıştırın. Göstermiş olduğunuz videonun altında çıkmasını istediğiniz yazı içinde yine yukarıdaki kodda Shakira yazan kısmı değiştirebilirsiniz. Videonun link yazısı için ise Dailymotion Video Oynatımı yazan yeri değiştirebilirsiniz.

Artık yazınızı yayınlayabilirsiniz. Unutmayın önizlemede efektli halini göremezsiniz. Bir sonraki anlatımda görüşmek üzere yorumlarınızı eksik etmeyin!..

MultiBox Giriş Yazısı , MultiBox Ders 1 , MultiBox Ders 2 , MultiBox Ders 3 , MultiBox Ders 4 , MultiBox Ders 6 , MultiBox Ders 7