Gizli Numara Kapatma Kodları

| |

1 Ocak tarihinden itibaren zorunlu olarak hayata geçirilen Gizli Numara Engelleme Servisi sayesinde isteyen aboneler gizli numaralardan gelen çağrıları telefonlarını açmadan engelleyebiliyorlar. Bunun için yapmanız gereken küçük bir ayar var. Bu ayar her operatöre göre değişiyor. Servis ücretsiz olarak sunuluyor.

Avea aboneleri:
Avea aboneleri hatlarını gizli numaraya kapatmak için cep telefonlarından *253#’yi tuşlayıp arama tuşuna basmaları yeterli. Servisi iptal etmek ve gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek için #253#’ü tuşlayıp arama tuşuna basmanız yeterli oluyor. Bu işlemler sadece bir kereye mahsus yapılıyor. Her arama için tekrar tekrar ayarlamak gerekmiyor. Bu işlemi isterseniz Avea Web İşlemleri menüsünden de yapabilirsiniz.

Turkcell aboneleri:
Turkcell aboneleri hatlarını gizli numaraya kapatmak için cep telefonlarından *253#’yi tuşlayıp arama tuşuna basmaları yeterli. Servisi iptal etmek ve gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek için #253#’ü tuşlayıp arama tuşuna basmanız yeterli oluyor. Bu işlemler sadece bir kereye mahsus yapılıyor. Her arama için tekrar tekrar ayarlamak gerekmiyor. Bu işlemi isterseniz Turkcell Online İşlem Merkezi’nden de yapabilirsiniz.

Vodafone aboneleri:
Vodafone aboneleri hatlarını gizli numaraya kapatmak için cep telefonlarının mesaj kısmına My Vodafone şifrelerini yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra GIZLI AC yazarak 7048’e göndermeniz yeterli. Servisi kapatmak için ise şifrenizi yazıp boşluk bıraktıktan sonra GIZLI KAPAT yazarak 7048’e göndermeniz gerekiyor. İsterseniz bu işlemi My Vodafone’dan da yapabilirsiniz.

Mobilize Bilgi
Cep telefonunuzun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için telefon görüşmelerinizi mümkün olduğu kadar kısa tutun. Bu şekilde beyninize uygulanan radyasyon miktarı ve süresi azalacaktır. Eğer mümkünse kısa mesaj göndermeyi tercih ediniz.

Bu Makalenin Orjinaline Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz...

Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir