Kendi Windows CD'ni Hazırla [nLite]

| |

nLite Nedir?

nLite, Windows CD'nizi özelleştirmek için kullanabileceğiniz, basit, hızlı, verimli bir araçtır. nLite ile yapabileceğiniz işlemler :

* Servis Paketi Entegre Edebilme
* Düzeltme [Hotfix] ve Güncelleme Entegre Edebilme
* Sürücü Entegre Edebilme
* Bileşen Kaldırabilme
* Katılımsız Kurulum
* Ek Seçenekler
* Yama
* İnce Ayar Yapabilme
* Açılabilir ISO Oluşturabilme

Servis Paketi Entegre Edebilme: Microsoft'un Windows XP için çıkarmış olduğu toplu yamaları [SP1, SP2] CD'nize entegre edebilmenizi sağlar.

Düzeltme ve Güncelleme Entegresi: Microsoft'un Windows XP için çıkarmış olduğu kritik güncelleme ve düzeltme paketlerini entegre edebilirsiniz. [*KB*.exe dosyalar]

Sürücü Entegre Edebilme: Normalde Windows XP ile gelmeyen donanım sürücülerini CD'nize entegre ederek, Windows kurulumunda donanımlarınızın otomatik olarak tanıtılabilmesini sağlayabilirsiniz.

Bileşen Kaldırabilme: Windows XP ile kurulan ancak kullanmayacağınız ve ileride de ihtiyacınız olmayacak bileşenleri kaldırarak CD'nizde yer açılmasını ve kurulumun hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

Katılımsız Kurulum: Windows kurulurken kullanıcıya sorulan soruları tek bir seferde cevaplayarak kurulumun tamamen otomatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Ek Seçenekler: Yönetici ve konuk hesabının adını değiştirme, eski BIOS bilgilerini silebilme, CD'den boot etmenizi isteyen mesajı silebilme, geçici klasörü, kullanıcı profillerinin tutulduğu yolu değiştirebilme gibi ek seçenekleri belirleyebilirsiniz.

Yama: TCP/IP'nin maksimum eş zamanlı dosya indirme yaması, USB frekansı, UXTheme.dll yaması ve Windows Dosya Koruması yamasını yapabilirsiniz.

İnce Ayar Yapabilme: Windows'un performansını artıracak bir çok ince ayarı bu bölüm sayesinde yapabilirsiniz.

Açılabilir ISO Oluşturabilme: nLite sayesinde yapmış olduğunuz ayarlamaları ve özelleştirmeleri bir ISO dosyası haline getirerek, açılabilir CD olarak yazdırabilirsiniz.

Programın Detaylı Bir Anlatımı Türkçe Yazılım Sitesinde Bulunmaktadır. Buraya Tıklayarak Türkçe Yazılım Sitesini Ziyaret Edebilirsiniz...

Ana Sayfa : nLiteos
Yükleme Merkezi : nLiteos Download
nLite Kullanım Rehberi : Türkçe Yazılım

Not : Bu programın Türkçeleştirmesinde ve Kullanım Rehberinin Türkçe olarak sunulmasında emeği geçen Kenan Balamir'e Teşekkürler...

* Sitede sunulan programları kurmadan/çalıştırmadan önce virüs taramasından geçiriniz.
Programların kullanımları sonucu oluşabilecek zararlardan http://teknomobi.blogspot.com sorumlu değildir.