Windows Live Messenger Macerası

| |

Windows Live Messenger programında meydana gelen bir sorunu çözmek bazen o kadar kolay olmayabiliyor. Benim programda da öyle bir sorun oluştu ki çözene kadar akla karayı seçtim desem abartmış olmam. Bilgisayarı yanlız ben kullanmadığım için windows üzerinden bağlantı yapmak zorunda kalıyorum. Bana kalsa Pardus kullanacağım ama mecburi sebeplerden dolayı Pardus yanında windowsu da kullanıyorum.
Gelelim makalemizin asıl meselesine... Anlık mesajlaşma dünyada artık sadece sohbet amaçlı değil iş görüşmelerinde... İş yerleri iş başvurularında kullanmaya başladı. Eee haliylede anlık sohbet programlarına ihtiyaç daha fazla oldu.
Eğer kendi bilgisayarınızdan değilde başkasının bilgisayarından internete bağlanıyorsanız mutlaka güvenlik endişeniz olmuştur. Kullandığınız bilgisayarda görüşme kayıtlarını (log) tutan casus programlar olabilir. Veya virus, trojan, spyware bulaşmış olabilir. Bu tür tehlikelerden internet ortamında tamamen kurtulmak pek mümkün olmasa bile ufak önlemler alarak kendimizi güvende hissedebiliriz.
Ben eğer kendi bilgisayarım haricinde bir bilgisayardan internete bağlanıyorsam online messenger servislerini kullanıyorum. Bazı online mesajlaşma sitelerinin şifreleme sistemleri gerçekten çok güçlü diyebilirim. Online mesajlaşma servisleri ile ilgili bir yazı yazmayı planlıyorum. Hangi servisin ne gibi özellikleri var ne işe yarar vb. özelliklerini paylaşacağım...