Nokia'dan Dokunmatik Ekranlı Telefon Nokia Tube

| |

Nokia'dan Dokunmatik Ekranlı Telefon

Nokia'dan uzun süredir beklenen dokunmatik ekranlı telefon yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Artık cep telefonlarının küçük bilgisayar olarak kullanılması ayrıca multi medya desteğinin kullanıcılar tarafından daha fazla istenilmesi firmaları daha kaliteli ve özellikleri daha gelişöiş cihazlar piyasaya sürmelerine vesile oluyor.

Nokia'nın çıkartacağı bu telefon büyük ihtimalle Symbian işletim sistemi ve s60 arayüzü ile gelecek. Fakat os 9.1 mi olur yoksa daha üst bir versiyon mu olur henüz belli değil. symbian-freak sitesinde bahsedildiğine göre telefonun ekranı 3 - 3,5 inç büyüklüğünde olduğu ve multi medya dosyalarını daha kaliteli izleyebilmek için 16:9 ekran formatında olduğundan bahsedilmiş.

Bağlantı özellikleri olarak ise bekleneni verecekmiş gibi görünüyor. Wilan, Bluetooth, Gprs, Edge, uPnP, UMTS, HSDPA ve dahili Gps modülü olacağından bahsedilmiş. Ayrıca kalem ile kullanım, el yazısı tanıma özelliğinide destekleyeceği söyleniyor.

Buraya kadar herşey tamam özellikleri saydık yazıda bahsedildiğine göre telefonun adı Nokia Tube olacakmış. İşte ben buna takıldım. Nokia gibi büyük bir şirketin daha doğrusu piyasaya hakim olan bir şirketin telefona Nokia Tube adını koyacağını düşünmüyorum. Çünkü Tube kelimesi internette video izleme sitelerinin kullandığı bir terim... Nokia'nın daha yaratıcı olacağını böyle gündemdeki bir kelimeyi çıkartacağı bu gelişmiş telefona vereceğini sanmıyorum. Eğer verirsede çok sıradan bir model adı olur.

Benim kişisel görüşüm Nokia Tube olarak değil başka bir model adı verilmesi yönünde bu kadar gelişmiş özellikte bir cihaz üreteksiniz model ismi vermeye gelince çok bilinen bir kelimeyi kullanacaksınız...

Son olarak söylentilere göre Nokia bu telefonu 2009 yılında piyasaya çıkartacakmış. Bekleyelim bakalım. Özellik olarak gerçekten tatmin edici fakat bence Nokia'nın bu telefondan sonra çıkartacağı dokunmatik ekranlı telefonu beklemek daha iyi olur. Neden derseniz Nokia ilk defa Dokunmatik ekran işine el attı.

Symbian - freak sitesindeki makaleye Buradan ulaşabilirsiniz...

Bilgi için : Nokia Türkiye , Nokia Global