Mim - Fanatiği Olduğum Yazılımlar

| |

Beyn.org blogunun sahibi Barış Ünver'in başlattığı Fanatiği Olduğum Yazılımlar Mim'i JavacıKız Yani Seval Ünver tarafından bana paslandı. Aslında sırada yazılmayı bekleyen iki tane daha mim var. Fırsat bulup bir türlü yazamadım. Neyse bu mimi cevapladıktan sonra diğer iki mime de cevap yazacağım.

Ben Windows haricinde Linux dağıtımlarıda kullandığım için aslında beğendiğim yazılım sayısı biraz fazla oluyor. Ama ben öncelikle Windows işletim sisteminde kullandığım en çok beğendiğim yazılımlardan bahsedeyim.


mozilla firefox

İlk olarak web tarayıcısı olarak vazgeçemediğim ilk yazılım Mozilla Firefox'dur. Bilgisayarıma format attığımda sistemi yeniden kurduğumda ilk yüklediğim yazılımdır. Firefox'u sevmemin ve benim vazgeçilmezim olmasının en büyük nedeni kullanıcı dostu olması... Eklenti desteği sayesinde istediğim bütün özellikleri kişisel olarak yapabilmem. Web tasarım çalışmalarımda Firefox eklentilerinin işlerimi kolaylaştırması... işte bu özellikleri Firefox tarayıcısını benim vazgeçilmezim yapıyor.

mozilla thunderbird

Vazgeçemediğim bir diğer yazılım ise E-Posta istemcisi olan Thundirbird. Thunderbird yazılımını ilk keşfettiğimden bu yana sürekli kullanmaktayım. Özellikle Gmail kullanıcılarının kesinlikle kullanmasını tavsiye edebileceğim bir e-posta istemcisidir. Ben ThunderBird yazılımının taşınabilir versiyonunu kullanıyorum. Bu sayede usb flash diskim ile rahatlıkla istediğim yerde sorunsuz kullanabiliyorum. ThunderBird yazılımıda Mozilla ekibinin bir çalışmasıdır. Firefoxta kullandığınız hemen hemen bütün eklentileri ThunderBird üzerinde de kullanabilirsiniz...

fdm, free download manager

İndirme yöneticisi tercihim ise hiç tartışmasız alanının en iyisi olan Free Download Manager yazılımıdır. FDM yazılımı arayüz olarak benzer yazılımlar arasında en kullanışlı olanı diyebilirim. FDM yazılımının bir çok özelliği bulunmakta bunları uzun uzun sayma gereği duymuyorum. Üstteki resime tıklarsanız FDM yazılımının bütün özelliklerini görebilirsiniz. Eğer desteklenen özelliklerin hepsini kullanmak istemiyorsanız. FDM Lite sürümünü kurarak sadece işinize yarayacak olan eklentilerini de kurabilirsiniz...

Nod32 ss

Güvenlik yazılımı konusunda tercihim Nod32 Smart Security'sir. Nod32 SS 3.0 sürümü güvenlik açısından işini çok iyi yapan bir yazılım. Yazılımın Türkçe olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Tabi ki tek başına %100 güvenlik sağlayan herhangi bir antivirus yazılımı ne yazık ki yok. Onun için bir iki ufak spy ve antimalware programcıklarıda kullanıyorum. Linux dağıtımlarında ise güvenlik yazılımına ihtiyaç duymuyorum.

cryptload, jdownloader

Rapidshare, FileFactory gibi dosya yükleme sitelerinden herhangi bir dosya indirmek istediğimde kullandığım iki tane yazılım var. Bir tanesi CrytpLoad bir diğeri ise Jdownloader yazılımıdır. Bu iki yazılımda dosya yükleme istelerinde dosya indirmede çok iyi iş görüyorlar. İster premium üye olun ister free olarak indirmek isteyin işinizi bu iki yazılımdan herhangi biri görecektir.

utorrent

Linux dağıtımlarını indirirken, legal torrent dosyalarını indirirken kesinlikle utorrent yazılımını kullanırım. Hem boyut olarak çok küçük hemde bilgisayara hiç yük bindirmiyor. Arayüz olarakta çok kullanışlı olduğundan torrent istemcisinde vazgeçilmezimdir.

7zip


Arşiv dosyaları oluştururken veya sıkıştırılmış dosyaları çıkartırken 7Zip programı vazgeçilmezimdir. 7Zip progmramı 7zip formatında en iyi sıkıştırma performansına sahip arşivleme yazılımıdır. Winrar, Winzip gibi yazılımlar beni satın al gibi ekranlar ile karşımıza çıkarken 7Zip yazılımında hiçbir şekilde rahatsız edici uyarı almazsınız...

Bu yazılımların haricinde bilgisayarımda en sık kullandığım diğer yazılımlar ise, Google Chrome, PhotoFiltre, Ccleaner, Defraggler, RevoUninstaller ve Ashampo Burning Studio Free'dir.

Sıra geldi Seval Ünver'den devraldığımız bu mimi kimlere paslayacağımıza; oktayusx , TeknoYazar , Gülşah (Tamkarışık) Altuğ Orgun , İlyasbat (YazıKolik) mime cevap yazarsanız sevinirim.